Energiscreening af Vejle Politistation, medført en grundig energirenovering af stationen til certificeret EnerPHit Passivhus, hvilket er standarden for renovering til Passivhus niveau (25 kWh/år). Ved denne effektive energirenovering af politistationen reduceres CO2 udslippet, samt varme- og el-behovet betragteligt.

Bygningen som består af en bygning med 3 etager, samt en bygning i stueplan, og 2 mellemgange. Klimaskærmen bliver isoleret udvendigt for at reducere kuldebroerne mest mulig, og undgå fugtproblemer og flytning af installationer indvendigt. Samtlige vinduer udskiftes til nye effektive lavenergivinduer med tilhørende effektiv solafskærmning for at undgå overophedning. Det eksisterende ventilationsanlæg bliver optimeret, og der etableres en naturlig forvarmning og køling af ventilationsluft med vandrette jordslanger. På tagene etableres der solceller, hvorved politistationen kan få CO2 neutral el.

Energimærket ændres fra E til A1.

  • Projekt​-rolle

     Ingeniør, rådgiver omkring lavenergibyggeri, energi, ventilation, og vedvarende 

  • Projekttype

    Energirenovering til certificeret EnerPHit Passivhus, ventilation og bæredygtighed.

  • Lokation

    Vejle

  • Bygherre
    Bygningsstyrelsen

  • Kontaktperson
    Eva Kunckel

  • Samarbejdspartnere

    Creo Arkitekter og Niras

  • Størrelse
    ​4.000 m2

  • Budget

    23,5 mio. kr.

  • Periode

    2011-2013

​Kontakt Ørtoft A/S

Vi løser opgaver for en bred række af virksomheder. Skal vi hjælpe dig?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om firmaet

Lars Ørtoft, Rådgivende Ingeniørfirma A/S har kontor på Firskovvej i Lyngby. Virksomheden arbejder målrettet og dedikeret på at skabe innovative og bæredygtige løsninger indenfor lavenergi, ventilation & VVS installationer.